Monopolin pelaaminen

Monopolin pelaaminen

Nykyaikana, internet ja sosiaalinen media hallitsevat, kaikki ovat jatkuvasti puhelimiensa tai tablettiensa ääressä yhdistyen maailmaan ja tappaen aikaa. Kaikki elämämme osat ovat puhelimen ympärillä. Siitä on tullut mutkikas osa päivittäistä rutiiniamme ja tunnemme, ettemme voi elää ilman sitä.  

Muiden tarkoitusten lisäksi monet ihmiset käyttävät elektroniikkalaitteita myös viihteeseen ja pelaamiseen. Online-pelit kuten Fortnite, Candy Crush ja monta muuta käytetään laajasti ympäri maailmaa. Mutta nykyään meillä on tapana unohtaa toinen hauska ja viihdyttävä tapa pitää hauskaa ja viettää aikaa. Lautapelit. Ennen tietokoneiden ja videopelien tuloa, ne olivat vallitseva viihteen lähde. Risk, Cluedo, Stratego ja monet muut olivat välttämätön osa jokaista kotitalouksia ja jokaisen lapsen huonetta. Yksi, joka erottui joukosta oli alati klassikko Monopoli. Uskomme, että et löydä helposti ketään, joka ei ole ikinä kuullut tai pelannut peliä.

Monopoli, riippuvuutta aiheuttava peli

Vähän  Lizzie Magie tiesi vuonna 1903 kun hän loi vuokraisännän pelin,  jonka kautta hän toivoi selittävänsä yksinkertaisen Henry Georgen verotusteorian. Sen mukaan, jos ihmiset saivat voittoja omaisuudestaan, sama se kuinka suuri, se omaisuus päätyy lopulta yhden ihmisen käsiin. Hän loi arvostellun version pelistä vuonna 1924. 30-luvun alussa, Parker Brothers loivat ja myivät pelin nimeltä Monopoli, joka on samankaltainen kuin peli jonka kaikki tiedämme. Charles Darrow loi heidän versionsa ja se alkoi myydä kuin hullu. Monopoli-peli on lisensoitu noin 100 maassa ja luettelo kasvaa päivittäin. Se on saatavilla 45 kielellä ja suurin osa näistä painoksista sopeutuu ja vaihtaa valuuttaa sekä omaisuuksien nimet. Erikoispainoksia on olemassa ympäri maailmaa. Maailmanlaajuisesti myytävien monopoli-pelien määrää ei ole saatavilla, mutta kongressikirjasto vuonna 2009 arvioi, että vuoden 1936 jälkeen niitä myytiin enemmän kuin 250 kopiota. Kuka voi myös unohtaa Rikkaan Setä Pennybagsin? Pelin maskotti, joskus nimetty Hr. Monopoliksi, väitetään perustuvan J.P. Morganiin, oikeaan pankkiiriin, joka rahoitti ja auttoi rakentamaan rautateitä ja yhtiöitä.

Monopoli, peli jota pitäisi pelata lisää

Totuus on, että nuoremmissa sukupolvissa monopoli ei ole niin laajalle levinnyt. Olemme niin imeytyneet matkapuhelimiimme ja sosiaaliseen mediaan, että meillä ei ole aikaa keräytyä pöydän ääreen ja pelata pelin Monopolia. Totuus on, että Monopoli on peli, joka voi jatkua tunteja, mutta tämä on sen kauneus. Tarvitset vain yhden pelin ja olet koukussa. Monopoli on erittäin riippuvuutta aiheuttava ja kilpailuhenkinen. Etsit jokaista tilaisuutta riistää vastustajasi kaikesta heidän rahastaan ja aiheuttaa konkurssin.

Se tunne, kun vastustajasi joutuu vankilaan tai pysähtyy omaisuutesi kohdalle ja joutuu maksamaan sinulle, on mahtavaa ja yksi syistä miksi Monopoly-harrastajat haluavat pelata sitä. Kuka vain yli 8-vuotias voi pelata sitä, mutta koska peli on melko kilpailuhenkinen ja vain yksi henkilö voi voittaa, ehdotamme että autat nuorempaa pelin vihjeillä ja vinkeillä.  Monopoli on jokainen omasta puolestaan. Pelaajien välinen yhteistyö ei ole pelin piirre. Se myös vaatii paljon toimintasuunnitelmaa, jotta joku voisi voittaa.

Onko Monopoli huono lautapeli?

On monia kriitikkoja, jotka uskovat niin. Pelin säännöt ovat melko monimutkaiset ja jokainen säätää niitä niin kuin haluaa. Harvat pelaavat peliä niin kuin se oli tarkoitettu. Lisäksi, se vaatii toimintasuunnitelmaa mutta myös onni vaikuttaa peliin. Se voi muuttua myös tylsäksi. Ajanjaksot, joissa sinun täytyy odottaa, että vastustajasi pelaa vuoronsa, ovat pitkiä ja väsyttäviä. Ja lisäksi, hyvä Monopoli-peli voi viedä kolmesta neljään tuntia, aika jota et saa takaisin. Mitä vain tunnet Monopolista, on vain yksi tapa päättää. Kaiva pölyinen Monopolisi vaatekaapistasi, kerää 2-8 ystävää, avaa lauta, aseta puhelimesi sivuun ja ala pelata. Takaamme, että jäät koukkuun ja et voi lopettaa ennen kuin olet vähentänyt vastustajasi yksitellen ja saanut heidän kaiken rahansa. Luota meihin: Monopoli-peli on paljon kiinnostavampi kuin mikään, mitä tapahtuu sosiaalisessa mediassa.

 

Onko Monopoli huono lautapeli
Onko Monopoli huono lautapeli

© 2021 Doorway Games