Näillä vinkeillä järjestät kavereiden kanssa hauskan peli-illan

Näillä vinkeillä järjestät kavereiden kanssa hauskan peli-illan

Huomasitko, että kavereita on tulossa kylään, mutta et ole keksinyt mitään tekemistä? Aina on mukava tavata kavereita, mutta helposti illan istujaiset ilman mitään ohjelmaa käyvät tylsiksi ja vieraat alkavat keskittymään enemmän puhelimiinsa kuin yhdessä oloon. Juttelu on tietenkin yksi iso osa kavereiden kanssa ajan viettoa. Onkin mukava keskustella erilaisista asioista ihan kaikessa rauhassa ilman kiirettä, samalla kun viettää iltaa muutenkin yhdessä. Juttelun lomassa olisi hyvä olla muutakin, sillä kavereiden kanssa saatetaan kuulumisia vaihtaa usein ja mitään uutta kerrottavaa ei välttämättä ole juuri sille illalle.

Mitä kaikkea kavereiden kanssa voisi siis tehdä muuta kuin jutella. Pelaaminen on hyvä tapa viettää aikaa yhdessä. Pelejä löytyy niin konsolipeleistä kuin erilaisia lautapelejä. Nykyisin myös pelejä löytyy erilaisina sovelluksina puhelimiin. Peli-iltaa järjestäessä olisikin hyvä ensin selvittää, että montako kaveria on osallistumassa iltaan. Tämän lisäksi olisi hyvä hankkia tarjottavia. Tarjottavat kannattaa miettiä, että ne ovat sellaisia, joita voi syödä helposti pelatessa, jotta ne eivät häiritse iltaa.

Hyviä tarjottavia voivatkin olla vaikkapa viinit ja juustot, sipsit tai muut pikku naposteltavat, joita varten ei välttämättä tarvitse lautasta tai aterimia. Kuitenkin kannattaa huomioida kavereiden maku. Jos kaveriporukassa pizza on suosiossa, niin mikään ei estä sitä tarjoamasta. Tämän lisäksi on hyvä miettiä, että millainen kaveriporukkasi on. Ovatko kaverisi sen tyyppisiä, että mieluiten pelaisivat PC pelejä, konsolipelejä, pöytäpelejä tai puhelimilla. Kaveriporukassa kaikki eivät aina pidä samoista jutuista, joten hyvään iltaan voi sisällyttää, vaikka pariakin erilaista peliä.

Pelit tuovat iltaan mukava vivahteen

Pelit tuovat iltaan mukava vivahteen

PC pelien puolelta voidaan toki löytää muutakin hyvä peli, kuten Tricky Towers sekä Streets of Rogue, mutta myös vanhan klassikon, Wormsin uusi versio. PC pelit ovat kuitenkin hieman hankala ottaa mukaan ohjelmistoon, jos ajatuksena on olla samassa paikassa ja viettää aikaa yhdessä eikä omilla tietokoneilla. Konsolipelit ovatkin siitä hyviä, että niitä pääsee pelaamaan yhdessä sohvalla istuen ja ne kaverit, jotka syystä tai toisesta eivät voi saapua paikalle, voivat osallistua peleihin nettiyhteydellä. Hyviä pelejä, joita voi kavereiden kanssa pelailla onkin esimerkiksi Minecraft, erilaiset ralli pelit, GTI pelit sekä monet muut.

Mutta jos kaveriporukka onkin sellainen, että tietokoneen tai telkkarin ruudun tuijottaminen ei innosta, niin lautapelit ovat aina hyviä vaihtoehtoja. Kaikki osaavat pelata Monopolia sekä Trivial Pursuittia. Molemmat klassikot on mahdollista löytää niin perinteisinä versioina kuin erilaisilla teemoilla. Voikin olla mukava pelata kaikessa rauhassa ja viettää samalla mukavasti aikaa jutellen ja pelaillen. Lisäksi tarjolla on nykyisin monenlaisia uusiakin pelejä, kuten pakohuonepelejä, joissa pelaajat joutuvat ratkaisemaan pulmia päästäkseen pelissä voittajaksi. Näitä löytyy lautapeleinäkin oikein hyvin. Jos siis lautapelit vain innostavat ja samoin pulman ratkaisut, niin nämä voisvat olla hyviä ideoita ottaa pelivalikoimaan.

Tarjolla on muutenkin älynystyröitä herätteleviä pelejä, jotka sopivat aikuiseen makuun. Esimerkiksi Black Stories tai Mindtrap ovat sellaisia pelejä, missä ratkaistaan rikoksia annettujen tarinoiden perusteella. Näitä voi pelata niin joukkueittain kuin jokainen omana tiiminään. Puhelimilla on nykyisin myös erilaisia sovelluksia ja sivustoja, joilla on mukava pelata erilaisia pelejä. Näihin peleihin kuuluu esimerkiksi Spyfall, jossa yksi porukasta aloittaa pelin, johon muut liittyvät. Peli arpoo kaikille osuuden pelissä ja pelaajien tulee päätellä kysymyksin, että kuka on kukakin. Samanlainen peli on myös esimerkiksi ihmissusista, kyläläisistä ja zombeista.

Luonnollisesti yksi hyvä tapa pelata on myös korttipelit. Monesti esimerkiksi pokeri on peli, jota pelatessa ilta menee mukavasti ja rattoisasti hyvässä seurassa pelaillen. Pelata voi vaikka ihan rahalla ja niin, että panokset ovat kaikille sopivia. Palapelit ovat myös yksi hyvä peli vaihtoehto. Jos kaveriporukassa on innostuttu palapeleistä, niin voikin olla hyvä hankkia palapeli, jota yhdessä kootaan illan mittaan. Jos palapeli jää kesken, voi sitä jatkaa taas seuraavalla kerralla. Erilaisia peli tapoja onkin monenlaisia. Tärkeää onkin miettiä, mitä juuri sinä kavereidesi kanssa voisit tykätä pelata.

© 2021 Doorway Games